ANNAS ROM GUIDE
Casolani-familien

Familien Casolani kaldes også af og til for Casolano, Casolari eller Consolano. Det var en familie af italienske malere, der stammede fra Norditalien, måske fra byen Siena i Toscana.

Her hører vi først om Agostino di Cipriano di Mariano og hans søn Alessandro Casolani eller Casolano også kaldet Alessandro di Agostino eller Alessandro della Torre.

Alessandro Casolani var tegner og maler, født omkring 1552/53 i nærheden af Siena, hvor han blev uddannet. Han var ven med maleren Cristoforo Roncalli, kaldet "Il Pomarancio", og arbejdede sammen med ham på flere værker. Omkring 1578-81 tog Alessandro Casolani til Rom, hvor han giftede sig med en datter af maleren Lorenzo Rustici og blev fader til sønnerne Cristoforo (eller Cristofano) og Ilario. Alessandro Casolani vendte dernæst tilbage til sin fødeegn og arbejdede mest i Siena, hvor der findes mange af hans oliemalerier. Han døde i 1607.

Alessandro's ældste søn Cristoforo Casolani blev født i 1582 eller 1587, under faderens ophold i Rom og uddannedes af sin fader i Siena og senere af "Il Pomarancio" i Rom til maler. Han kom tilsyneladende meget tidligt til Rom, hvor han har udført en række arbejder dels sammen med sin læremester og dels alene. Han døde i 1629 i Rom. Læs mere om Cristoro Casolani.

Alessandro's yngste søn Ilario Casolani blev født i 1588 i Siena, efter familiens tilbagekomst hertil. Ilario uddannedes til maler i Siena af sin fader og sin onkel Vincenzo Rustici. Trods et ophold i Rom omkring 1620 finder vi her ingen arbejder fra Ilario's hånd. Ilario blev fader til sønnen Giuseppe. Ilario døde i 1661.

Ilario's søn Giuseppe Casolani, kaldet Giuseppe d'Ilario, virkede som maler i Siena. Han var født i 1633 og døde i 1670.


Litteratur om Casolani-familien :
Allgemeines Künstlerlexikon. München, Saur..


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.9.2005