ANNAS ROM GUIDE
Auditorium Parco della Musica

Viale Pietro de Coubertin 30

Auditorium Parco della Musica. cop.Leif Larsson

Roms nyeste kompleks af koncertsale, teater, museum og udstillingssale findes i det område, der kaldes Parco della Musica, i kvarteret Parioli nord for Porta del Popolo. Hovedindgang til området og den tilknyttede underjordiske parkering sker fra Viale Maresciallo Pilsudski og fra Viale Giulio Gaudini.

Byggeriet, der er tegnet af den italienske arkitekt Renzo Piano (der i 2008 har modtaget den danske Sonningpris) begyndte i September 1995 og stod færdigt i begyndelsen af 2000-tallet. Under arbejdet fandt man rester af et stort antikt boligområde, stammende fra perioden midten af det 6.århundrede før Kristus til begyndelsen af det 3.århundrede efter Kristus.

Auditorium's hovedbygninger er de 3 koncertsale i forskellig størrelse, fra den mindre Sala Petrassi mod øst, den noget større Sala Sinopoli i midten og den store Sala Santa Caterina i vest. Salene er grupperet rundt om det store halvcirkelformede, uoverdækkede, amfiteaterlignende rum, kaldet La Grande Cavea, som også bruges til koncerter og teater.

Sala Santa Cecilia er beregnet til symfoniske koncerter med store orkestre og kor. Sala Sinopoli er mere fleksibel i indretningen og kan bruges til mange former for musik, mens rummet i Sala Petrassi er endnu mere flesibelt, idet både scene og tilskuerpladser kan flyttes rundt, så der er mulighed for opførelse af eksperimentalmusik, teater og filmforevisninger.

Mellem Sala Santa Cecilia og Sala Sinopoli har man ladet en del af udgravningsfeltet ligge åbent, mens mange af fundene kan beses i et lille arkæologisk museum, som ligger indenfor i den halvcirkelformede foyer, der forbinder de mange rum i stueplanet.

Det bebyggede areal, der ud over de nævnte rum også tæller flere mindre bygninger med prøverum, danner en halvcirkel og bagved denne findes en "hængende have" ("giardino pensile"), der dækker 38.000 kvadratmeter og er beplantet med mange forskelligartede træer.

I Foyer'en findes der et museum med musikinstrumenter, Museo degli strumenti, og selvfølgelig bar og restaurant, et udstillingslokale og en boghandel med et stort udvalg af kunstbøger.

Litteratur og links om Auditorium Parco della Musica:
Auditorium's hjemmeside.
De Guttry, Irene: Guide to modern Rome: from 1870 until today. Edizioni De Luca, 2001.
- side 125.
Renzo Piano Building Workshop. (Projects > All projects > Parco della Musica Auditorium)


Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Kort over tur- området
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.10.2008