ANNAS ROM GUIDE

Palazzo del Ministero della Salute

Lungotevere Ripa 1 --- Se nedenfor nr. 47 på Kort over Trastevere-Turen ---

Den store femkantede bygning, som ligger mellem gaderne Via della Botticella, Piazza dei Ponziani, Via dei Vascellari og Lungotevere Ripa huser idag det italienske sundhedsministerium, Ministero della Salute, tidligere kaldet Ministero della Sanità.

Bygningen er opført i 1937-1939 og tegnet af arkitekten Cesare Valle. Den var oprindelig tænkt til at huse det såkaldte "Opera Nazionale Maternità e Infanzia" (det nationale institut for moderskab og barndom: O.N.M.I.), som var blevet oprettet i 1934 og senere blev nedlagt i 1976.

Huset har 5 etager, hvoraf den øverste er lettere tilbagetrukket. Facaden er ret ensformig og dækket af røde teglsten forneden, samt ovenover af travertinfliser. Indgangen er i det mod Ponte Palatino afskårne hjørne under et stort relief forestillende "moderskabet". I indgangshallen er der opstillet en skulpturgruppe kaldet "La Famiglia", udført af Giovanni Riva i 1934.

Ejendommen har ud mod Via della Botticella 8 fag + 1-3 smallere i en lettere tilbagetrukket bygningsdel, 8 fag ud mod Piazza dei Ponziani, 7 ud mod Via dei Vascellari og 8 fag ud mod Lungotevere Ripa. De forskellige fløje er opført rundt om en stor indre gårdsplads.

 

 

Litteratur om Palazzo del Ministero della Salute:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1982.
- Rione XIII, Trastevere, del 3: side 156, 157.
De Guttry, Irene: Guide to modern Rome: from 1870 until today. Edizioni De Luca, 2001.
- side 52.
Info.roma: Ministero della Salute.
Ministero della Salute.

Seværdigheder i området
Steder i området
Personer med tilknytning til området
Kort over området
Tilbage til turen
Fotos fra turen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.5.2017