ANNAS ROM GUIDE
Giorno della Memoria

Den 27. Januar er i Rom: "Giorno della Memoria".

Giorno della Memoria, "Erindringens dag", afholdes ifølge italiensk lov af 20.7.2000 hvert år den 27. Januar. Ofte fyldes dog hele ugen omkring denne dato med forskellige aktiviteter i tilknytning til dagen. Der tales så om "La Settimana della Memoria".

Formålet med at fastsætte denne særlige dag er at mindes "udryddelsen og forfølgelsen af det jødiske folk og alle andre italienere, soldater og politikere, som blev sendt til de nazistiske koncentrationslejre".

At netop den 27. Januar blev valgt som mindedag skyldes det faktum, at det var på denne dag, at de russiske tropper i 1945 holdt deres indtog i Auschwitz og derved befriede de sidste fanger i denne lejr.

Den italienske regering har med indstiftelsen af Giorno della Memoria ønsket, at der i den forbindelse afholdes mindehøjtideligheder og andre aktiviteter, såsom møder, foredrag, filmforevisninger, udstillinger og lignende, især målrettet mod skolebørn på alle alderstrin, "for at mindet om en sådan mørk og tragisk periode i landets og Europa's historie ikke forsvinder og for at sådanne ulykker ikke skal kunne gentage sig".Læs om Giorno della Memoria:
Unione delle Comunità Ebraiche Italiane: Giorno della Memoria.
Ricordoroma.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 4.2.2006