ANNAS ROM GUIDE
Confraternita dei Sacconi Turchini

Et af de mange romerske religiøse lægbroderskaber (confraternita), som oprettedes for at udføre barmhjertigheds- og hjælpearbejde for fattige, ensomme og nødlidende og for at styrke religionen blandt folket.

"I Sacconi Turchini" kaldtes således på grund af farven "turchina"="turkis" på deres klædedragt, den kutte og hætte som de iklædte sig til deres processioner rundt i byen.

Fra det 15.århundrede havde de fået tildelt det lille kapel Oratorio di Santa Maria Immacolata ai Monti, også kaldet Chiesa dell'Immacolata, der lå ved Piazza San Francesco di PaolaColle Oppio.

Og idéen til deres turkise klædedragt havde de netop fået fra en dekoration på højalteret i den overforliggende kirke San Francesco di Paola, hvor 2 stukengle holdt et turkisfarvet stykke stof over hostiebeholderen.

På en akvarel af Achille Pinelli fra 1833 ses områdets beboere knælende i bøn, mens en procession af kutteklædte og korsbærende lægbrødre passerer forbi, de bærer spidse hætter med huller til øjnene og minder mest af alt om en flok spøgelser eller Ku Klux Klan-folk.


Litteratur om Confraternita dei Sacconi Turchini:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton Editori, 1975.
- side 417.
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 69.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- Del 2: side 98.
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 78.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.4.7.2003