ANNAS ROM GUIDE
Torre dei Conti / Tor de' Conti
En tur rundt om tårnet:

Tårnet er næste kvadratisk og idag ca. 30 meter højt. På vestsiden mod Via dei Fori Imperiali er den nederste del med de sort-hvide "bånd" af sten og travertin lavere end på de andre sider, hvor de går flere meter op. Den nederste del af bygningen er forsynet med store vinduer med tykke gitre. I den øverste del er vinduerne mindre og smallere i mange forskellige størrelser og anbragt på en noget tilfældig måde. Væggen er af teglsten og delvist pudset op.

Via Genova set mod Colle Viminale
På sydsiden ud mod Largo Corrado Ricci og Via Cavour er der lavet 2 indgange til de offentlige kontorer, som benytter bygningen idag. Murfladen her er meget ujævn, idet flere støttepiller og udhæng kendetegner det øverste teglstensstykke, mens det nederste stykke, der breder lidt ud mod gadeplanet, er forsynet med de ovenfornævnte sort-hvide "bånd", omkring 4 af hver farve.
Via Genova set mod Colle Viminale

På østsiden mod Via Tor de' Conti og på nordsiden gentages de sort-hvide "bånd" og støttepillerne. På østmuren findes også en indskrift fra det 13.århundrede: "Haec Domus Est Petri Valde Devota Nicholae, Strenuus Ille Miles Fidus Fortissimus Atque, Cernite Qui Vultis Secus Hanc Transire Quirites, Quam Fortis Intus Nimis Composita Foris, Est Nun Quam Nullus Vobis Qui Dicere Possit" ("Dette hus tilhører Pietro di Nicola, en tapper, trofast og stærk soldat. Borgere, der går forbi, betragt dette hus. Ingen kan fortælle Jer, hvor stærkt det er indvendigt og hvor solidt udvendigt").

Ved siden af tårnet ligger et lille hus fra Middelalderen. Det er voldsomt restaureret og har ikke mange levn fra den oprindelige bygning. Det huser idag kvarterets ældreklub.

Via Genova set mod Colle Viminale
Fotos af tårnet
Plan over området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 28.6.2005 og sidst opdateret d. 28.8.2005