ANNAS ROM GUIDE
En tur til Roms fontæner

Rom har 3 smukke og spændende "skibs-fontæner", som kan ses på denne rundtur. De ligger ret langt fra hinanden, men hver især tæt på en metro-station:

Jeg foreslår, at man starter turen i Vatikanet, hvor der til venstre for indgangen, på ydersiden af muren til Chiaramonti-museet, bag Vatikanets høje mur ud mod Viale dei Bastioni di Michelangelo ligger "Galej-fontænen", en model af et skib fra det 17. århundrede i bly, messing og kobber, lavet til Pave Paul V af en flamsk kunstner.

Den nærmeste metro-station her er A-liniens "Ottaviano" i krydset Via Ottaviano Barletta, Viale Giulio Cesare, hvorfra der kun er en kort spadseretur til indgangen til Vatikanmuseerne.

Fra "Ottaviano" tager man igen A-linien 3 stationer tilbage til "Spagna", der ligger lige ved Den Spanske Trappe og Piazza di Spagna, hvor man finder fontænen "La Barcaccia" . Det er en barok-fontæne i form af en lækkende båd, tegnet af enten Gian Lorenzo Bernini eller hans fader Pietro til pave Urban VIII Barberini, hvis våben med 3 bier ses på fontænen.

Fra "Spagna"-metro-stationen tager man igen A-linien til "Termini", hvor der skiftes til B-linien og fortsættes 2 stationer til "Colosseo", herfra kan man gå rundt om Colosseo og op ad Via Claudia til Largo della Sanità Militare og Piazza della Navicella, hvor fontænen "La Navicella" er opstillet uden for kirken Santa Maria in Domnica.

Det er en smuk lille fontæne i form af en romersk skibsmodel i sten, som betragtes som en votivgave fra en rejsende, som er kommet uskadt hjem fra en sørejse.


Andre Turforslag
Steder på denne tur
Seværdigheder på denne tur
Personer på denne tur
Fotos til denne tur
Bykort til denne tur
Bøger/links om denne tur
Restauranter i dette område
Ordliste
Hovedside