ANNAS ROM GUIDE

Università dei Battiloro di Roma

Denne sammenslutning var et laug i Rom, dannet af "i battiloro", de guldsmede som udbanker guld, sølv eller andet metal, i tynde plader til brug for udsmykning på andre materialer.

Udbankningen var en kompliceret affære, der krævede flere arbejdsgange med forskellige redskaber og på forskellige underlag. Et af disse var dyretarme, som erhvervedes fra slagtedyr, men også andre erhverv - såsom pølsemagere og strengemagere - var ude efter disse indvolde og de omkring 15 battiloro i Rom så sig derfor i 1612 nødsaget til at samles i et laug for at stå stærkere i deres anmodning til myndighederne om at slagterne skulle være forpligtet til at sælge indvoldene netop til dem.

Det nyoprettede laug kaldtes Università dei Battiloro af Roma og dets statutter fra 1621-1779 findes i Archivio di Stato di Roma.

Udover at samles i et laug, oprettede disse guldsmede også et religiøst broderskab ved navn Confraternita dei Battiloro.

 


Litteratur om Università dei Battiloro di Roma:
De Paoli, Riccardo Massimiliano: Santa Maria de' Cacabaris (o dei Calderai) --- i : Alma Roma XLV (2004), n.2-3, pp.45-54. --- (Læs på nettet)
La Stella, Mario: Antichi mestieri di Roma. Newton Compton editori, 2.edizione, 1996.
- side 69, 70.

Roma Artigiana & Creativa: Battiloro, Filaoro, Tiraoro,


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 10.4.2017