ANNAS ROM GUIDE
Giacomo Ciolli - italiensk arkitekt
før 1704-1734

Den italienske arkitekt Giacomo Ciolli, også kaldet Giacomo Cioli, arbejdede i Rom fra omkring 1704. Man mener, at han var søn af en murermester og måske har han haft familierelationer til nogle af de mange stenhuggere, billedhuggere og arkitekter ved navn Ciolli eller Cioli, som stammede fra Settignano og virkede i Rom i det 15.-17.århundrede.

Giacomo Ciolli var medlem af kunstnersammenslutningen Accademia di San Luca fra omkring 1704 og deltog i flere af foreningens konkurrencer i de følgende år, ligesom han underviste der. I 1718 blev han også medlem af foreningen I Virtuosi al Pantheon.

Giacomo Ciolli døde den 20.2.1734 i Rom.

Af Giacomo Ciolli's værker i Rom kender vi:

Facaden på Kirken San Paolo in Regola, som dog blev fuldført af Giuseppe Sardi i 1721.

Kirken Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle var oprindelig en lille kirke fra omkring 1625. I 1724 besluttede man at ombygge det lille, beskedne kapel og Ciolli stod i årene 1724-1733 for renoveringen.
--- På begge sider af en niche bag Kirkens højalter står en lille søjle med korinthisk kapitæl, som bærer en række kulørte friser i forskellige bredder under et brudt, buet gavlfelt med 2 små engle, som fra hver side betragter en strålende sol i forgyldt træskærerarbejde. Arrangementet er tegnet af Giacomo Ciolli.

Litteratur og links om Giacomo Ciolli:
Allgemeines Künstlerlexikon. München, Saur, 1992-.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 17.11.2007