ANNAS ROM GUIDE
Quintus Tullius Cicero

var yngre broder til den berømte taler Marcus Tullius Cicero (106-43 før Kristus). Quintus Cicero blev praetor i år 62 før Kristus og skønt han ikke havde sin berømte storebroders evner og talenter, var han litterært interesseret og skrev tragedier.

Han havde et vanskeligt temperament, der ofte bragte ham på kant med andre, men holdt dog trofast sammen med sin broder trods enkelte uoverensstemmelser.

Han fik den sædvanlige karriere og embeder for unge romere, var guvernør over Asien og senere udsending for Caesar i Gallien og Britannien og for sin broder i Kilikien.

Hans venskab med Caesar gav anledning til en uoverensstemmelse med broderen, som han senere fulgte og derfor kom til at dele skæbne med under proskriptionerne der kostede begge brødre og Quintus' søn med Atticus' søster Pomponia deres liv.

Man mener, at han var forfatter til skriftet "Commentariolum petitionis", hvor han giver gode råd om den bedste måde at føre en valgkamp til konsulembedet.

Han boede i en ejendomColle Oppio's sydskråning i det mondæne Carinae-kvarter, hvor han havde overtaget en del af jorderne fra det gamle Tellus-Tempel.


Litteratur og links om Quintus Tullius Cicero:
Dizionario dei personaggi dell'antica Roma. Newton Compton editori, 1990.
- side 79.
Nielsen, Palle W.: Cicero. Gad, 1965.
- side 77f.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bøger og links om Rom
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.12.7.2003