ANNAS ROM GUIDE
Ghinucci-familien

Ghinucci-familien, hvis familienavn også stavedes på forskellige måder: Ginucci, Giannucci, Genuzio, Genutio, Genutius eller Ghinutio, stammede fra Siena i Toscana i Midtitalien, men var havde også familiemedlemmer i Rom, hvor man besad en lystejendom kaldet Vigna GinucciQuirinalhøjens top.

Familiens våben havde en række vandrette felter med bølgestreger (eller måske bakketoppe). En slange snor sig fra det næstnederste højre felt og op til tredieøverste venstre felt. De 2 øverste felter brydes på midten af en cirkel med et kors eller en blomst.

Af Ghinucci-familiens medlemmer i Rom kender vi:

Stefano Ghinucci, der var bankier i Rom i 1485 og under Pave Julius II deltog i den gruppe, som skulle organisere og finansiere ombygningen af Peterskirken. (Deltagerne i gruppen var: Donato Bramante som arkitekt, Girolamo Francesco fra Siena som regnskabsfører, Francesco Zeno fra Milano, der var Ordens-General for I Minori Osservanti, som befuldmægtiget og "handelsmanden fra Siena" Stefano Ghinucci).

Girolamo Ghinucci (1480-1541) også omtalt som Gerolamo Ghinucci, Jérome Ghinucci, Hieronymus de Ginutiis eller Hieronymus Genutio. Han var født i Siena og startede sin kirkelige karriere her, men blev senere sekretær for Pave Julius II. Omkring 1518 kom han til England som pavelig Nuntius og i en periode var han en af Kong Henrik VIII's rådgivere. Da den engelske konge i 1534 brød med Rom, måtte Ghinucci forlade landet og han blev derefter Kardinal i Rom, først ved Kirken Santa Balbina og derpå ved Kirken San Clemente. --- Læs mere om Kardinal Ghinucci.

Tommaso Ghinucci, der var arkitekt og ingeniør med særlig interesse for hydraulik og med til at indrette nogle af de fineste og største af tidens berømte haveanlæg, blandt andre Villa Lante i Bagnaia (i perioden 1568-1576) og Kardinal Ippolito d'Este's lystgård på Quirinalhøjen, - lige overfor Ghinucci-familiens egen ejendom.

Paolo Ghinucci (Paulo Ghinutio), der omkring 1562 havde en ejendom på både den ene og den anden side af vejen i området Contrada dei Cavalli (omkring nutidens Piazza del Quirinale).

Pierre de Ghinucci, der efter Kardinal Girolamo's død i 1541 efterfulgte denne som Biskop i Cavaillon i Sydfrankrig indtil omkring 1568.

Giacinto Maria Giannucci (1700-1757), der var Biskop i Isernia fra 1739 il 1757.


Litteratur om Ghinucci-familien:
Coffin, David R.: The Villa in the Life of Renaissance Rome .Priceton, New Jersey, Princeton University Press, 1988.
- side 203. 340. 343.
Lanciani. Rodolfo (Amedeo): Storia degli scavi di Roma, e notizie intorno le collezioni romane di antichità. Roma, Edizioni Quasar.
Volume Terzo: 1550-1565. 1990.
- side 196.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.5.2010 og sidst opdateret d. 26.5.2010