ANNAS ROM GUIDE
San Giuseppe Labre - helgen
1748-1783

Kort om San Giuseppe Labre:

Monti-kvarterets elskede helgen San Giuseppe Labre var i virkeligheden døbt Benoît (Benedict) Joseph Labre, han var franskmand og kom først til Rom som 28-årig i 1776.

I Rom levede San Giuseppe som tiggermunk, han sov på gaden eller i ly af Colosseum's ruiner og dagene tilbragte han ofte i Kirken Madonna dei Monti ved pladsen af samme navn.

Han levede af næsten ingenting og delte straks de almisser, som han modtog, med andre fattige, som han fandt havde mere behov for hjælp end han selv. Ja, han var så godhjertet, at han end ikke nænnede at dræbe de lus, som fandt ophold i hans fattige, pjaltede klæder. Det kan derfor ikke undre, at han efterhånden blev både syg, svag og udhungret.

Men da havde hans hellige ry spredt sig i kvarteret og en behjertet slagter tog sig af ham, da han besvimede på gaden udenfor Madonna dei Monti, og gav ham et rum at bo i. I Via dei Serpenti nr. 2 kan man idag besøge dette værelse, hvor han døde i 1783.

San Giuseppe Labre blev begravet i Madonna dei Monti. I 1859 blev han saligkåret af Pave Pius IX og den 8.12.1881 blev han helgenkåret af Pave Leo XIII. I 1899 blev hans rester flyttet til et kapel, hvortil en del af koret i venstre tværskib var blevet omdannet, og anbragt i en sarkofag under alterbordet. Han fejres i denne Kirke den 16. april.


Læs mere om San Giuseppe Labre:

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 27.9.2004 og sidst opdateret d. 16.10.2005