ANNAS ROM GUIDE
Sant'Ignazio di Antiochia - helgen

ca. 35/50-107

Det fortælles, at Sant'Ignazio di Antiochia stammede fra Syrien og havde navnet Ignatius. Han voksede op og under kristen indflydelse og han blev Biskop af Antiochia. I denne egenskab, som man mener han udførte i 40 år, blev han under Kejser Trajan arresteret og dømt til at blive kastet for de vilde dyr, hvorefter han blev sendt til Rom for dommens udførelse.

På rejsen passerede han Smyrna, hvor de kristne fra mange forskellige steder samledes for at vise ham deres respekt og loyalitet. Herfra skrev Ignatius til alle kirkerne i Smyrna, Efesos, Magnesia, Tralli og Rom og fortalte om sin rejse og sin dom og bønfaldt alle om ikke at foretage handlinger, der kunne forhindre hans martyrium.

Sant'Ignazio ankom derpå til Rom, hvor han led martyrdøden den 17. Oktober år 107. Ifølge legenden blev han sønderrevet af vilde dyr i cirkus. Hans død blev meddelt af Biskop Polykarp (San Policarpo) fra Smyrna.

Vi har idag bevaret 7 breve, som Sant'Ignazio skrev på sin rejse og som anses for autentiske. Han menes at have været den første, der brugte udtrykket "cattolico" om menighederne.

Sant'Ignazio di Antiochia's rester befinder sig i Kirken San Clemente i Rom, hvor han tidligere fejredes den 1. Februar, mens festen idag finder sted på helgenens dødsdag den 17. Oktober. Dele af hans legeme findes også i andre kirker, blandt andre i San Giovanni in Laterano under Altare di San Clemente Papa, i Santa Maria del Popolo og i Santissimo Nome di Gesù.

Litteratur om Sant'Ignazio di Antiochia:
Cerinotti, Angela: Atlante della storia della Chiesa: Santi e beati di ieri e di oggi. Demetra, 1. edizione, 1999.
- side 34.
Kirke og Kristendom Leksikon. Redigeret af Carsten Bach-Nielsen & Jan Lindhardt. Gyldeldal, 2001.
- side 162.
The Penguin Dictionary of Saints. Penguin Books, 1982.
- side 176.
Pierrard, Pierre: Dizionario dei nomi e dei santi. Gremese editore, 2003.
- side 128.
Catholic Encyclopedia: St. Ignatius of Antioch.
Enrosadira: Sant'Ignazio di Antiochia.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 31.12.2005