ANNAS ROM GUIDE
Santi Sergio e Bacco - helgenpar

Sergio og Bacco var ifølge traditionen to adelige romerske officerer, som led martyrdøden under Kejser Maximian (4.århundrede).

Da de blev angivet som værende kristne, fordi de ikke ville deltage i ofringerne til de hedenske guder, afviste de at fornægte deres tro og de blev derfor frataget deres rang og derefter smidt ud af hæren. Derpå blev de iklædt kvindetøj og således ført rundt i byen til spot og spe for befolkningen. Til slut blev de deporteret til Østen og overgivet til præfekten Antiochus, der lod dem underkaste tortur.

Bacco blev pisket til døde, mens Sergio blev iført støvler, der var gennemborede af søm, og derpå halshugget. Dette fandt sted i Rosafa (Resapha) i Syrien, hvor man senere rejste en lille kirke på hans grav, der snart blev besøgt af mange pilgrimme og starten på byen Sergiopolis.

Snart efter deres død bredtes kulten af de to martyrer i både Øst og Vest. I Rom blev flere kirker viet til dem, blandt andet Kirken Santi Sergio e Bacco i Suburakvarteret ved den gamle gade Argiletum. Denne Kirke har eksisteret helt fra 700-tallet.

Sergio e Bacco fejres den 8. oktober.


Litteratur om Santi Sergio e Bacco:
Escobar, Mario: Le chiese sconosciute di Roma. Newton Compton editori, 1992.
- side 199.
La Grande Guida dei rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 86.
The Penguin Dictionary of Saints. Penguin Books, 1982.
- side 305f.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Bøger/links om Rom
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.11.10.2004 og sidst opdateret d. 23.10.2004