ANNAS ROM GUIDE

Casa di Angelo Bonanni

--- Via di Monserrato nr. 4-6 ---

Se til højre for nr. 71 på Kort over den vestlige del af Campo de' Fiori-Turen

I kvarteret Rione Regola står i starten af Via di Monserrato et mindre, gammelt hus, der på et tidspunkt har tilhørt en vis Angelo Bonanni, som det fremgår af en indskriftssten på facaden over døren i nr. 6.

Huset, der er nabo til det i 1400-tallet opførte Palazzo di Pietro Paolo della Zecca, har indgang i nr.6, hvor  døren  er omgivet af en bred, hvidmalet stukramme, mens der i nr. 4 er en gammel portbue i samme type ramme. Vinduerne, som er anbragt i hver side af den smukt istandsatte og okkerfarvet pudsede facade, har samme slags rammer over brede hvide etageadskillelsesbånd. Huset har 6 etager samt en overbygget syvende etage bag en lille taghave.

Bonanni-navnet har været kendt i Rom fra 1300-tallet og frem til vore dage. Hvem præcist den Angelo Bonanni, som har sat sit ejermærke over døren i nr.6, er - det ved vi ikke, men i Almanacco Romano fra 1855 er der opført en Angelo Bonanni, boende på Piazza delle Cinque Luni nr. 36, og en Angelo Bonanni, boende i Via di Monte Brianzo nr. 49.

Der kan dog også i tidens løb have været andre med navnet Angelo Bonanni, som kan kandidere til ejer af huset i Via di Monserrato. - Læs mere om nogle forskellige personer med navnet Bonanni.

 

Litteratur om Casa di Angelo Bonanni:
Atlante di Roma Antica : Biografia e ritratti della città / a cura di Andrea Carandini, con Paolo Carafa. - Milano, Mondadori / Electa, 2012.
--- 2 : Tavole e indici. --- Kort 13.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. 1. Ristampa. Roma, Edizioni Quasar, 1990-2007.
- kort nr. 20 (før de nyeste fund).
www.borgato.be: Via di Monserrato.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 23.4.2021