ANNAS ROM GUIDE
Tutti Potenziali Bersagli
Tutti Potenziali Bersagli

Dette monument står på Piazzale Ostiense i det lille anlæg uden for Porta San Paolo, mellem Cestius-Pyramiden og Jernbanestationen.

Det kaldes "Tutti potenziali bersagli", "Alle potentielle mål", og er ifølge mindepladen dedikeret til alle ofre for fascisme og racisme.

Ifølge Bo Lundin (se litt.note nedenfor) er det et mindesmærke over de dræbte romerske partisaner fra Anden Verdenskrig og ifølge en af deltagerne i den italienske radio RAI's projekt om deltagende journalistik ("Citizen Report") er det et monument over alle de minoriteter, der forfulgtes under nazismen og fascismen. Mindepladen med årstallene 1995-2009 angiver hvilke befolkningsgrupper der tænkes på: jøder, politiske modstandere, sigøjnere, (illegale) indvandrere og homoseksuelle.

Monumentet skal være opstået spontant og rejst af en gruppe anonyme kunstnere. Det består af to dele, bagest en klippeformet metalvæg med fem spejle i form af fem menneskekroppe, og forrest de samme fem menneskekroppe udskåret i en metalplade og opstillet foran spejlene.

Hver figur har en skydeskive på overkroppen og et relief med bagbundne hænder på ryggen. En kraftig lænke forbinder håndjernene på de fem.


Litteratur om Tutti Potenziali Bersagli:
Lundin Bo: Om Rom. 6.utökade upplagan. Stockholm, Carlssons, 2005.
- farveplanche II, 3.

Rai educational, Citizen Report.

Tutti Potenziali Bersagli

Alle fotos på denne side: cop. Inge Bager

Tutti Potenziali Bersagli
Kort over Aventinområdet
Spise og bo i Aventinområdet
Bøger og links om Aventinområdet
Tilbage til Aventinturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 9.5.2010 og sidst opdateret d. 13.6.2010