ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Madonna i Via Paolina nr.30

I Via Paolina nr 30 sidder et af mange små gadealtre, edicole sacre, som Rom er så rig på. Her drejer det sig om en reproduktion af maleriet "Madonna di Vladimir". Kun ansigterne på Madonna og Jesus-Barnet ses samt det øverste af deres skuldre. Moderen trykker sit barn ind til sig, så deres kinder berører hinanden og de ser på hinanden fulde af kærlighed.

Maleriet er opsat på muren til et hus fra 1700-tallet, tidligere ejet af Kirken Santa Maria Maggiore. Det sidder i ca. 1.sals højde under en metalbaldakin med udskårne frynser.

Selve billedet er rammet ind af en enkel træramme indsat i en stukramme på ca. 120x100 cm, udformet som skyer. Denne ramme er fra det 19.-20-århundrede, mens reproduktionen er fra det 20.århundrede. Før den blev opsat, sad der indtil i hvert fald 1939 et billede af Madonna del Buon Consiglio, ifølge Rufini et maleri fra det 18.århundrede. Også rammen var tidligere anderledes, Rufini fortæller om en guldramme og et lille træalter med en marmorplade med blomster og to lamper, som brændte døgnet rundt.

Idag sidder der på væggen under rammen en enkel svungen jernarm med en elektrisk pære.


Litteratur om Edicola med Madonna i Via Paolina nr.30:
Per le vie di Roma. Le edicole sacre. A cura di Luisa Cardilli. Bonsignori Editore, 2000.
- side 109f.
La Grande Enciclopedia di Roma. A cura di Claudio Rendina. Newton & Compton Editori, 2.ed.2003.
- side 676.
Rufini, A.: Indicazioni delle Immagini di Maria Santissima collocate sulle mura esterne di taluni edifici dell'Alma Città di Roma. 2 voll. Roma, 1853.
Chi era costui?: Via Paolina 30.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 20.2.2005