ANNAS ROM GUIDE
Festa dei Santi Pietro e Paolo

Den 29. Juni fejrer romerne "Festa dei Santi Pietro e Paolo".

San Pietro (Apostelen Peter) og San Paolo (Apostelen Paulus) er de vigtigste skytshelgener for byen Rom og festen for disse helgener er derfor en af de største og vigtigste romerske helgenfester.

Højtidelighederne starter allerede aftenen før, den 28. Juni, hvor Paven velsigner ærkebispernes pallier (et pallium (på italiensk: "pallio") er det hvide bånd med indvævede kors, som bisperne bærer over skuldrene). Herefter tilbringer Paven noget tid i bøn ved Sankt Peters grav.

På selve festdagen, den 29., holder Paven højmessen i Peterskirken om morgenen og senere aftensmessen og der er altid en stor menneskemængde tilstede.

I Basilica di San Paolo fuori le Mura afholdes der også særlige messer.

I Kirken San Giovanni in Laterano er der fremvisning af de to helgeners relikvier, idet deres hoveder opbevares i denne Kirke.

I Det Mamertinske Fængsel, Carcere Mamertino, er der en særlig højtidelighed og man kan besøge det gamle fængsel, hvor legenden fortæller at San Pietro døbte vagterne Processo og Martiniano, inden han flygtede herfra.Litteratur om Festa dei Santi Pietro e Paolo:
Zeppegno, Luciano: Le chiese di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 263f.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 12.3.2006