ANNAS ROM GUIDE
Festa di Santa Francesca Romana

Den 9. Marts fejrer romerne "Festa di Santa Francesca Romana".

Festen for Santa Francesca Romana fejres i flere kirker:

I Kirken Santa Francesca Romana (der tidligere kaldtes Santa Maria Nova), er der festmesse og Roms overborgmester lægger en blomsterkrans på den urne, der indeholder helgenindens rester.

Der vil også være en livlig trafik af romerske chauffører, som ønsker deres køretøjer velsignet i dagens anledning, da Santa Francesca Romana er skytshelgen for de motorkørende. Køretøjerne samles på Piazza del Colosseo, mens selve velsignelsen foretages om formiddagen på pladsen foran Tempio di Venere. Også repræsentanter for Staten og Militæret deltager i ceremonien.

Klosteret Casa delle Nobili Oblate di Tor de' Specchi har åbent for besøgende, som kan se det værelse, hvor Santa Francesca Romana, der grundlagde Klosteret, levede de sidste 4 år af sit liv. Nogle af helgenindens ejendele er lagt frem, blandt andet den salvekrukke, som hun medbragte, når hun besøgte de fattige syge. Krukken bruges i vore dage af lægsøstrene under deres messe. Indgangen er i karréen mellem Via del Teatro di Marcello, Via Montanara og Via Tribuna di Tor de' Specchi i opgangen nr.40 og Klosteret, der ellers normalt er lukket for besøgende, har også åbent den 10. og den 11. Marts, samt torsdage og søndage i Marts måned.Litteratur om Festa di Santa Francesca Romana:
Zeppegno, Luciano: Le chiese di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 258.
Politikens visuelle guide - Rom. Politikens Forlag, 1994.
- side 58, 87.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 28.1.2006