ANNAS ROM GUIDE
Terzo Ordine di San Domenico

"Terzo Ordine di San Domenico", Dominikanernes Tredie Orden, er sammenslutningen af lægbrødre ("Terziarii") eller lægsøstre ("Terziarie"), der følger San Domenico's Ordensregler uden dog at leve indelukket i et kloster.

En særlig regel for Den Tredie Orden ("Tertiar-Ordenen") formuleredes for Dominikanernes vedkommende af Muñon de Zamora i 1285. Hver afdeling af Tertiarerne ledes af en lokal Dominikanerpræst og afgive lydighedsløfte til Dominikaner-Ordenens ledelse.

Idag er Den Tredie Orden opdelt i 2 kategoerier: "de regulare" ("regulares"), som lever i fælles samfund og bærer Ordensdragten, og "de sækulare" ("sæculares"), som også omfatter gifte folk og som lever deres liv ude i verden, men også lever et religiøst liv og følger nogle af Ordensreglerne samt bærer Ordenens symbol på deres almindelige klædedragt.

En af de kendteste medlemmer af Terzo Ordine di San Domenico var Santa Caterina da Siena, der var tilknyttet gruppen "Le Mantellate" i Siena. Da helgeninden opholdt sig i Rom boede hun derfor i det hus, som "Le Terziarie Domenicane" ejede i Via di Santa Chiara i nærheden af Pantheon.

Ejendommen huser idag "La Casa della Arciconfraternita della Santissima Annunziata". Den 1600-tals facade mod Via di Santa Chiara, som møder nu de besøgende, dækker for de meget ældre bygninger bagved, hvor helgeninden døde i 1380. Ejendommen var i Le Terziarie's eje i henved 200 år, hvor de i 1573 solgte den til en vis Giulio Cavalcanti, da de flyttede over i Klosteret ved Kirken Santa Caterina da Siena a Magnanapoli.

Links om Terzo Ordine di San Domenico:
Catholic Encyclopedia: Third Orders.
Kirke og Kristendom Leksikon. Redigeret af Carsten Bach-Nielsen & Jan Lindhardt. Gyldendal, 2001.
- side 402.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 19.2.2006 og sidst opdateret d. 10.3.2009