ANNAS ROM GUIDE
Sant' Isidoro alle Terme

I 1754 besøgte Pave Benedikt XIV de pavelige kornmagasiner, som administreredes af Kornforsyningen "Prefettura dell'Annona", og han sørgede herefter for at et lille kapel i disse bygninger blev udbygget til en rigtig lille kirke, der blev viet til Sant'Isidoro.

Det lille kapel lå ved siden af de bygninger, der udgjorde kornmagasinet "Il Granaio Paolino" og man åbnede nu en adgang direkte fra gaden (nutidens Via Parigi) og byggede en apsis lige overfor indgangen.

Arkitekt på projektet blev Giuseppe Panini, som også arbejdede for Paven på det nye kornmagasin på havnen i Civitavecchia, og billedhuggeren Domenico de Angelis udførte skulpturarbejdet.

Kirken er senere revet ned, men facaden er bevaret og kan ses ud til Via Parigi, den er i travertin med et svagt midterfremspring. I dette er der en indgangsdør under en frise og et trekantet gavlfelt. Herover sidder to vinduer, det ene åbent og ovalt på langs, det andet tilmuret og højt med en bue foroven under gavlfrisen, som også buer i midten. Over denne sidste bue troner Pavens våbenskjold med nøgler og tiara og et englehovede. Samt på hver side et overflødighedshorn. På begge sider af indgangsdøren er der et rektangulært vindue. Facaden er desuden dekoreret med buketter af kornaks, guirlander og laurbærblade, dekorative elementer som også brugtes inde i kirken.


Litteratur om Sant'Isidoro alle Terme:
La Grande Guida dei rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 1090.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti, Rione XV, Esquilino, Rione XVIII Castro Pretorio.
- side 63f.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.21.3.2003