ANNAS ROM GUIDE
Piazza Albania

Statue af Scanderbeg på Piazza Albania

Dette foto: cop. Bo Lundin


Denne plads ligger nedenfor østsiden af Aventin, hvor Viale Aventino deler sig i Viale Manlio Gelsomini og Viale del Piramide Cestia. Pladsen hed tidligere Piazza Raudusculana, men fik den 4. Juli 1940 navnet Piazza Albania til minde om Albaniens indlemmelse i Kongeriget Italien den 16. April 1934.

Pladsen er en del af et stort trekantet område med spidsen mod Viale Aventino. Den første lille del af trekanten er dækket af græsplæne, mens det næste og meget større stykke udgøres af en lille park med høje træer: Parco della Resistenza dell'Otto Settembre. Midt på den første græsplæne står der en rytterstatue fra 1940 af billedhuggeren Romano Romanelli. Den forestiller den albanske prins og frihedshelt Giorgio Castriota Scanderbeg (1403-68), der i middelalderen ydede Italien sin hjælp til at genindsætte Napoli's konge Ferrante d'Aragona.

På højresiden af pladsen er der et langt og velbevaret stykke af Den Serviske Mur (Mura Serviane). Det stammer fra en af de gamle byporte, Porta Raudusculana.


Statue af Scanderbeg på Piazza Albania

Kort over området
Kort over Servius-Muren
Fotos fra Servius-Muren
Bøger/links om Piazza Albania
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet før d. 2.3.2003 og sidst opdateret d. 13.3.2010