ANNAS ROM GUIDE
Epifania del Signore

Den 6. Januar fejrer romerne "Epifania del Signore".

Ordet "epifania" stammer fra det græske ord "epiphanes", der betyder "tilsynekomst" eller "åbenbarelse", og "Epifania del Signore" betyder "Herrens Åbenbarelse" og hentyder til festen for Jesu dåb i Jordan, hvor han blev åbenbaret som Guds søn.

Denne fest fejredes allerede på et tidligt tidspunkt i den Østlige kirke den 6. Januar og i 300-tallet overførtes festen også til den Vestlige kirke, men i Rom ændredes indholdet til at det blev De Hellige Tre Konger's ankomst til Bethlehem og deres tilbedelse af Jesus-Barnet, som mindes på denne dag.

I Rom fejres "Epifania del Signore" idag med mange forskellige festmesser og arrangementer, idet det også er på denne dag, at krybbefigurerne af De Hellige Tre Konger placeres i de mange julekrybber i kirker, på pladser - og selvfølgelig i de private hjem.

Blandt de mest berømte af disse krybber kan nævnes dem, der findes i kirkerne Santa Maria in Aracoeli (krybbe fra 1800-tallet), Santi Cosma e Damiano ( krybbe fra 1700-tallet), Santa Maria in Via, San Marcello, San Gregorio VII, Cuore Immacolato di Maria, Sant'Andrea della Valle.

I Kirken Santa Maria Maggiore fremvises relikviet af Jesu' krybbe ("La Sacra Culla"), der opbevares i et relikvarium udført af Valadier i 1802.

I Kirken "Dei Re Magi" ("De Hellige Tre Konger") er der en særlig festmesse.

I Kirken Sant'Andrea della Valle afholdes "Sermone delle Nazioni" ("Folkeslagenes Prædiken"), hvor børn iklædt deres nationaldragter reciterer digte og optræder med julesange og -danse fra deres respektive lande.

Dagen fejres også på mere verdslig vis, idet det er den 6. Januar, at "La Befana" (en hekselignende gammel kone) kommer med gaver til de artige børn - og med kul til de uartige. For eksempel afsluttes Julemarkedet på Piazza Navona på denne dag med La Befana's ankomst.Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 3.12.2005