ANNAS ROM GUIDE
Beato Raimondo da Capua

ca.1330-5.10.1399

Beato Raimondo da Capua kaldes han, men hans fødenavn var Raimondo delle Vigne og man mener, at han blev født i Capua omkring år 1330.

Ifølge legenden viste San Domenico sig for den unge Raimondo og bad ham om at reformere Dominikaner-Ordenen, der var gået noget i opløsning i tidens løb.

Raimondo rejste herefter til Bologna for at studere jura og i 1350 trådte han ind i Dominikaner-Ordenen her. Han kom til at undervise i flere Dominikanerklostre rundt om i Italien, i Bologna, Siena, Rom og Firenze og han blev åndelig leder af Klosteret i Montepulciano samt prior i Kirken Santa Maria sopra Minerva i Rom.

Da helgeninden Caterina da Siena i 1374, efter at være blevet frikendt for mistanke om kætteri, skulle tildeles en skriftefader, faldt valget på Raimondo da Capua, der på denne tid opholdt sig i Siena, hvor han - ligesom Caterina - arbejdede utrætteligt som sygeplejer, hjælper, lindrer og trøster af de mange syge og sørgende under pestudbruddet i dette år.

Caterina, der brændte for at forbedre Kirken og reformere det religiøse liv, overførte denne flamme til Raimondo, som blev hendes fortrolige og modtog hendes åbenbaringer og skriftemål. Og Raimondo kom ligesom Caterina til at arbejde for Pavens tilbagekomst til Rom og løsningen af det vestkirkelige skisma.

Raimondo kom også til at ledsage Caterina på hendes rejser til Avignon i 1376 for at møde Pave Gregor XI og senere til Rom i 1380.

Efter Caterina's død i 1380 blev Raimondo da Capua Ordensmester og arbejdede så ihærdigt på at reformere Ordenen, at man betragter ham som dennes anden grundlægger efter San Domenico.

Beato Raimondo da Capua har efterladt sig flere skrifter, mest kendt er imidlertid hans beretning om Santa Caterina da Siena's liv.

Raimondo da Capua døde den 5. oktober 1399 i Nürnberg, hvor han først blev begravet. Senere flyttedes hans rester til Napoli, hvor de hviler i Kirken San Domenico Maggiore. I 1899 saligkåredes han af Pave Leo XIII. Beato Raimondo da Capua fejres den 5. oktober.


Litteratur om Beato Raimondo da Capua:
Santi e Beati: Beato Raimondo da Capua.
Domenicani.net: Beato Raimondo da Capua.
Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon (bautz.de): Raimund von Capua.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 19.2.2006 og sidst opdateret d.13.3.2009