ANNAS ROM GUIDE
Galla Placidia - Kejserinde

ca.388-450 efter Kristus

Kort om Galla Placidia:

Aelia Galla Placidia var datter af den romerske Kejser Theodosius I og Kejserinde Galla. Hun var halvsøster til Theodosius' 2 sønner af et tidligere ægteskab: Arcadius, som senere blev Østromersk Kejser, og Honorius, der kom til at herske over Det Vestromerske Rige.

I 410 blev Galla Placidia bortført som krigsfange efter den vestgotiske hærs plyndring i Rom og nogle år senere blev hun gift med den vestgotiske Kong Ataulf..

Efter Ataulfs død i 415 blev Galla Placidia sendt tilbage til sin broder i 416 og derefter gift med den øverste feltherre Constantius, med hvem hun fik 2 børn, datteren Justa Grata Honoria og sønnen den senere Kejser Valentinian III.

I 421 udnævnte Kejser Honorius sin hærfører og svoger til Medkejser under navnet Constantius III og Galla Placidia fik hermed titlen "Augusta". Kort efter døde imidlertid Constantius og Galla Placidia valgte herefter at tage ophold i Constantinopel hos sin nevø Theodosius II.

I 423 døde Kejser Honorius uden direkte arvinger og Galla Placidia kunne i 425 overtage magten i det Vestromerske Rige som regent for sin lille søn Valentinian III.

Galla Placidia døde i 450 og er muligvis begravet i det mausolæum, der er opkaldt efter hende i Ravenna.

Mere om Galla Placidia


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal og kronologi
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.9.7.2004 og sidst opdateret d.10.7.2004