ANNAS ROM GUIDE
Giuseppe Agellio - italiensk maler

Ca.1570-ca.1650


Giuseppe Agellio er kendt under rigtig mange navne, for eksempel som Giuseppe Agelio eller Giuseppe Angelo Sorrento, fordi han var født ved Sorrento, men også som Giuseppe Agellio da Sorrento eller Giuseppe Angellio da Sorriento.

Han var født omkring 1570 og stammede som nævnt fra Syditalien, men kom til at virke i Rom, måske helt indtil 1650, hvor det berettes, at han stadig var i live. Hvornår han døde, vides derimod ikke.

Giuseppe Agellio var elev af Cristoforo Roncalli, der kaldtes Il Pomarancio, men han arbejdede også sammen med andre malere, for eksempel Cristoforo Casolani, der også var uddannet af Il Pomarancio.

Af Giuseppe Agellio's værker i Rom kender vi til de følgende:

i Kirken Santa Maria della Consolazione: fresker i Kirkens kor, motiv: Kristus og helgener, udført sammen med Casolani. De er desværre ikke bevaret,

i Kirken Santi Nereo e Achilleo: fresker på apsisvæg og -loft,

i Kirken San Silvestro in Capite: fresker udført i samarbejde med Cristoforo Casolani under Il Pomarancio's ledelse, samt malerier af engle og helgener,

i Kirken San Silvestro al Quirinale: i koret har Agellio bemalet den øverste del af væggen under det buede loft med motivet "Costantino che manda a cercare San Silvestro per esserne guarito dalla lebbra" ("Kejser Constantin sender bud efter Pave Sylvester for at blive helbredt for spedalskhed") samt de fire evangelister i loftets hjørner.


Litteratur om Giuseppe Agellio:
Allgemeines Künstlerlexikon. München, Saur, 1992-.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 24.6.2009