ANNAS ROM GUIDE
Giovanni Battista Grossi - romersk billedhugger

18.århundrede


Giovanni Battista Grossi var en romersk billedhugger, som vi kun ved ganske lidt om.

Han udførte omkring 1750 nogle basrelieffer i stuk, forestillende Jomfru Maria med Jesus-Barnet i armene og omgivet af engle, til den nye facade på Kirken Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle, hvor de var anbragt i det øverste trekantede gavlfelt med kraftigt fremspringende ramme, som spænder over hele husets bredde. De menes at være gået tabt ved en voldsom brand i 1772.

I 1753 stod Grossi for udførelsen af gravmælet for Kardinal Carlo Colonna i Cappella di San Francesco i Basilica dei Santi Apostoli. Kapellet kaldes også Cappella Colonna og er det tredie kapel i Kirkerns venstre side.

Omkring 1760 udførte Giovanni Battista Grossi et relief til Fontana di Trevi med temaet Agrippa beordrer vandledningen bygget. Det er relieffet øverst til venstre på monumentet.

Desuden skal Grossi ifølge Info.Roma have udført dekorationsarbejder i Basilica di Santa Croce in Gerusalemme og i Palazzo Rondanini (også kaldet: Rondinini) i Via del Corso nr.518. I hvert fald har Grev Giuseppe Rondinini i sin samling Grossi's skitse til relieffet på Fontana di Trevi. Den er udført før 1762.


Litteratur om Giovanni Battista Grossi:
Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler von der Antike bis zur gegenwart. Begründet von Ulrich Thieme und Felix Becker. Leipzig, Seemann, 1907-1950.
Barok, arkitektur, skulptur, malerkunst. Udgivet af Rolf Toman. Könemann, 1999.
- side 300.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
-Rione II, Trevi, 5. del.: side 78.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
-Rione II, Trevi, 8. del.: side 35.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
-Rione IV, Campo Marzio, 8. del.: side 16.
Info.Roma.: Giovanni Battista Grossi.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.11.2007