ANNAS ROM GUIDE
Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle

Kort om Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle:


Det meste af det, man idag ser af den lille kirke Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle, som ligger ud til en lille plads, også kaldet Piazza del Carmine ved gaden af samme navn lige før denne munder ud i Via delle Tre Cannelle og Via di Sant'Eufemia, stammer fra sene ombygninger i 1775. Dog er facaden muligvis den original, tegnet af Michelangelo Specchi og opført kort før 1750.

Men selve kirkebyggeriet begyndte mange år tidligere, da det religiøse broderskab Confraternita del Carmine i 1623 købte et stykke jord med nogle hølader, hvorpå de med hjælp fra deres velynder Kardinal Odoardo Farnese kunne opføre deres helt egen kirke og mere bynære mødested, efter i mange år at have haft husly ved andre kirker, så som San Crisogono og San Martino ai Monti, som dengang lå meget langt udenfor byen.

En stor brand i 1772 efterlod ikke meget af Kirkens indre, så det meste af udsmykningen er fra 1800-tallet og senere. Dog findes her stadig et smukt maleri af Madonna del Carmine, malet af den romerske kunstner Gaspare Celio omkring 1605. Det var tidligere at se på højalteret, men findes idag i et kapel på første sal.

Foto af Santa Maria del Carmine alle Tre Cannnelle

--- Mere om Kirkens historie og udsmykning --- Læs om Via IV Novembre gennem tiden --- Se kort over Via IV Novembre og de omliggende gader ---

Fotos fra gaden
Kort over gaden
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 12.9.2007 og sidst opdateret d. 12.3.2008