ANNAS ROM GUIDE
Paolo Paschetto - italiensk maler og grafiker

1885-1963


Paolo Paschetto var født den 12. februar 1885 i Torre Pellice i nærheden af Torino, i et område hvor den valdensiske kirke har mange tilhængere.

Paolo Paschetto kom til Rom for at studere ved Istituto di Belle Arti, hvor han senere, fra 1914-1948, virkede som professor,

Paschetto's kunstneriske virkefelt var stort, han udtrykte sig gennem xylografien og grafikken, som maler i olie- såvel som freskomalerier, han tegnede talrige frimærker, blandt andre den svale som smykkede det første italienske luftpostfrimærke. I 1947-48 tegnede han emblemet for Den Italienske Republik og i årene 1930-40 udførte han utallige illustrationer i valdensiske, religiøse bøger og tidsskrifter. Han tegnede også forlæggene til de mangefarvede mosaik-glasruder i Tempio Valdese di Roma på Piazza Cavour og Chiesa Evangelica Valdese i Via IV Novembre, til Tempio Metodista i Via XX Settembre, samt til nogle af de mange smukke glasruder i "lysthuset" Casina delle Civette i Villa Torlonia, hvor blandt andet glasroserne på Balcone delle Rose er Paschetto's idé.

Paolo Paschetto døde den 9. marts 1963.


Litteratur om Paolo Paschetto :
Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler von der Antike bis zur gegenwart. Begründet von Ulrich Thieme und Felix Becker. Leipzig, Seemann, 1907-1950.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 12.9.2007 og sidst opdateret d. 2.5.2010