ANNAS ROM GUIDE
Kardinal Prospero Colonna di Sciarra
1707-1765

Prospero Colonna af den gren af Colonna-familien, der kaldes Colonna di Sciarra og er Hertuger af Carbognano, blev født den 17. Januar 1707 som søn af Francesco Colonna og Vittoria Salviati, der sammen fik 6 børn, hvoraf i hvert fald én (Stefano) døde som spæd.

Prospero var den næstyngste af flere sønner og var derfor ligesom sin et år yngre broder Girolamo udset til en karriere indenfor Kirken, mens den ældste broder Giulio Cesare blev den 5. Prins af Carbognano og arvede alle de andre mange fornemme familietitler. Han blev gift med Cornelia Costanza Barberini og Prospero kom hermed i familie med denne betydningsfulde slægt. Prospero's ældste søster, Caterina, ved man ikke noget særligt om, måske døde hun også som barn, men søsteren Artemisia blev i 1716 gift med Vincenzo Tuttavilla, der nedstammede fra den franske Kardinal d'Estouteville.

Der er ingen oplysninger om Prospero's barndom og tidligste opvækst, opdragelse og undervisning. Senere blev han Protonotar og Præfekt for den pavelige husholdning.

I 1743 blev Prospero Colonna og broderen Girolamo udnævnt til Kardinaler. Prospero fik tildelt San Giorgio in Velabro som sin Titelkirke i de første år. I 1756 fik han overdraget Kirken Santa Maria ad Martyres og efter sin broders død i Januar 1763 overtog han Kirken Sant'Agata dei Goti.

Den 20. April 1765 døde Kardinal Prospero Colonna di Sciarra, eller som han kaldtes i Vatikanet: Prosper Columna, i Rom. Han lå på lit de parade i Kirken San Marcello, hvor begravelseshøjtideligheden også fandt sted, men han blev begravet i Kirken Santa Maria Maggiore.

 Litteratur om Kardinal Prospero Colonna di Sciarra:
Miranda, Salvador: Cardinals of the Holy Roman Church: Colonna di Sciarra, Prospero.
Araldica Vaticana: Prosper Columna (portræt).


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Årstal og kronologi
Bykort
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 21.12.2010 og sidst opdateret d. 12.2.2011