ANNAS ROM GUIDE
Sant'Agata dei Goti

Kort om Sant'Agata dei Goti:

Kirken Sant'Agata dei Goti ligger i Rione Monti på hjørnet af Via Panisperna og Via Mazzarino med hovedindgangen i Via Mazzarino nr.16. Det er en meget gammel kirke og et af de ældste diakonier. Den stammer tilbage fra det 5.århundrede og er viet til den sicilianske helgeninde Sant'Agata.

Kirken blev muligvis oprettet af hærføreren Flavius Ricimerus for den lille gotiske koloni af ariansk obeservans, som havde slået sig ned i området. Herfra stammer Kirkens nutidige tilnavn "dei Goti". Tidligere kaldtes den kun "de Suburra", fordi den lå her i det gamle Subura-kvarter.

I 592 overtog Pave Gregor I den på det tidspunkt forfaldne Kirke og genindviede den til den katolske tro og den var i mange år en meget populær og søgt Kirke.

Facaden er tegnet af Francesco Ferrari i det 18.århundrede, hvor Kirken blev ombygget. Den var allerede tidligere blevet ombygget i begyndelsen af 1600-tallet, men højre side, apsis og en del af det indre stammer stadig fra den gamle kirke, blandt andet de smukke granitsøjler og det cosmatiske arbejde på højalteret fra 1100-tallet.

Kirkens forgård er fra det 18.århundrede med smukke søjlegange og i midten en gammel brønd fra det 16.århundrede. Oprindelig var der et kloster knyttet til Kirken, men denne bygning blev revet ned i 1925-1933 for at man kunne udvide Banca d'Italia's hovedkontor.


Mere om Kirken: historien
En rundtur i Kirken
Plan over Kirken
Bøger og links om Kirken
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.22.5.2004 og sidst opdateret d. 27.11.2016