ANNAS ROM GUIDE

San Giuliano dei Fiamminghi / dei Belgi

--- Kort om Kirken San Giuliano dei Fiamminghi ---

Se nr. 24 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Læs også: ---- Mere om Kirken ----- En Rundgang i Kirken ----

Denne lille Kirke, som ligger i Via del Sudario nr.40 i Sant'Eustachio-kvarteret, har en ganske lang historie, der starter med et prunkløst kapel i 1000-tallet. Det blev senere restaureret og udvidet i flere omgange til det nåede sit nuværende udseende i slutningen af 1600-tallet.

Bygningen er - som tilnavnet antyder - nationalkirke for belgiere og flamlændere og viet til Belgiens værnehelgen Saint Julien l'Hospitalier, der på italiensk kaldes San Giuliano L'Ospitaliere.

San Giuliano er beskytter af jægere, færgeskippere, rejsende, herbergsværter og hotelejere og han var dermed et passende valg til skytshelgen, da det lille kapel lå i tilknytning til et endnu ældre herberg, Ospizio dei Fiamminghi, for pilgrimme fra de områder, som idag udgør Belgien. Allerede i begyndelsen af 700-tallet blev disse egne kristnet og det skulle ifølge traditionen være på dette tidspunkt, at Herberget blev grundlagt.

I lang tid fungerede det lille kapel ved siden af Herberget. Der var opgangs- og nedgangstider og en periode med forfald, men i 1400-tallet begyndte man at forberede en genopbygning i lidt større målestok, så nationen fik en "rigtig kirke" i Rom og denne kunne genindvies i 1491.

Statuen af San Giuliano over Kirkens indgang er en kopi af den oprindelige, som idag findes i Kirkekompleksets mødesal. Den var udført af flamlænderen Jodocus Haerts og blev opstillet i 1634. Den originale statue havde ved opsætningen en falk på sin venstre hånd, men den blev fjernet i 1840. (se billede på Wikimedia)

San Giulianod dei Fiamminghi. cop. Leif Larsson
cop. Leif Larsson

Skjoldene, som flankerer statue-nichen, bærer mærker for forskellige flamske byer.

San Giulianod dei Fiamminghi. cop. Leif Larsson
cop. Leif Larsson

Kirkens indre er oval med et stort presbyterium ud for den ene langvæg, modsat indgangsdøren. Udsmykningen stammer fra slutningen af 1600-tallet, 1700-tallet og 1800-tallet.

Besøg i Kirken skal aftales på forhånd - se mere herom på: 060608.it. På Kirkens hjemmeside er det også muligt at reservere pladser til de koncerter, som regelmæssig afholdes.

Se: ---- Mere om Kirken ----- En Rundgang i Kirken ----

Se også: Alvaro de Alvariis' photostream om San Giuliano dei Fiamminghi på Flickr.


Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 22.2.2014 og sidst opdateret d. 24.2.2014