ANNAS ROM GUIDE

Kirken Sant'Alfonso dei Liguori

Via Merulana 26

Kort om Kirken Sant'Alfonso dei Liguori:


Denne Kirke, der også kaldes Sant'Antonio all'Esquilino, er viet til helgenen Sant'Alfonso, grundlæggeren af Redemptorist-Ordenen ("I Padri Redentoristi") som har til huse i den tilstødende bygning, og ligger på Via Merulana, på Esquilinhøjen tæt ved Piazza di Santa Maria Maggiore. (Andre kirker med samme navn ligger i Via Giustiniana 249 og i Via Belvedere Montello).

Kirken er bygget i 1855-1859 i ny-gotisk stil og over hovedingangen ses et relief, som er en kopi af det undergørende Maria-billede, Madonna del Perpetuo Soccorso, som huses inde i Kirken.

Kirken ligger noget skævt placeret i forhold til gaden, hvilket skyldes, at grunden, som var til rådighed for byggeriet, lå i udkanten af det store landsted Villa Caserta, hvis staldbygninger optog det område, hvor nu Kirke og Klosterbygning ligger, langs med den meget gamle gade Via di San Vito.

Da Via Merulana blev udvidet efter 1870 og sluttelig fik sin nuværende form i 1934, opstod der en lille plads omkring Kirkens indhegnede indgangstrappe og gaderne omkring den. Den fik navn efter Kirken og kaldes Largo di Sant'Alfonso.

 

Kirken Sant'Alfonso dei Liguori i Via Merulana

Kirkens indre er i 3 skibe med gotiske spidsbuer både imellem skibene og i loftet. Også sidealtrene er opbygget med spidsbuer og tårne. Kirkerummet er dekoreret med mange mosaikker og på Højalteret ses billedet af Madonna del Perpetuo Soccorso, som muligvis stammer fra 1300-tallet.

 

Kort over området
Fotos fra Esquilinturen
Seværdigheder i området
Steder i området
Personer med tilknytning til området
Tilbage til Esquilinturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 14.10.2011 og sidst opdateret d. 28.10.2011