ANNAS ROM GUIDE
Ninfeo degli Annibaldi

På hjørnet af Via del Fagutale, Via Nicola Salvi og Via degli AnnibaldiColle Oppio ligger et lille nymfæum fra et herskabshus fra det 1.århundrede før Kristus.

Da Kejser Nero i år 64 efter Kristus startede opførelsen af det nye pragtpalads Domus Aurea, blev den tidligere bygning til dels nedrevet, men en del af nymfæet herfra kan idag beses gennem indgangen i Via degli Annibaldi.

Nymfæet blev opdaget i 1895 under udgravningerne til gaden, det havde oprindeligt form af en halv elipse med et bassin i midten og med ni nicher i sidevæggene. Fire af disse nicher kan stadig ses, men rummet er idag yderligere ødelagt af støttemuren mellem højen og vejen.

Den buede væg er dekoreret med en mosaik i rustik stil og pilastrene er smykket med småbitte muslingeskaller, mens lidt større skaller sidder i midten. Der er også anvendt andre materialer såsom perlemor og emalje. Til højre kan man se en støttemur til Domus Aurea-byggeriet i teglsten.

For at besøge nymfæet er det sandsynligvis nødvendigt med en henvendelse til Soprintendenza Comunale i Via del Portico d'Ottavia nr. 29. telf.: 6710.3062 eller: 0039-06 4873262 , Fax: 0039-06 6892115. Indgangen sker via en lille metaldør i støttemuren til Via degli Annibaldi.


Litteratur og links om Ninfeo degli Annibaldi:
della Portella, Ivana: Roma sotterranea. Tascabili economici Newton, 1996.
- side 34.
Pavia, Carlo: Guida di Roma sotterranea. Gangemi Editore, 1999 (2.ed.).
- side 327.
Staccioli, Romolo A.: Guida di Roma Antica. Biblioteca Universale Rizzoli (BUR). 8.ed., 2000.
- side 106.

Fotos fra Via degli Annibaldi
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.4.5.2003