ANNAS ROM GUIDE
Oratorio di Santa Felicità

Et lille, meget gammelt kapel fra det 5.århundrede blev i 1812 fundet i ruinerne af Trajan's Termer i den nuværende Parco OppioColle Oppio.

Det var rigt dekoreret med fresker og viet til Santa Felicita og dennes 7 børn, der alle led martyrdøden under Kejser Antoninus Pius (138-161 efter Kristus) eller under Kejser Marcus Aurelius (161-180 efter Kristus).

Kapellet, der lå midt i Termekomplekset med langsiderne mod øst og vest og kortsiderne mod nord og syd, var en lille firkantet bygning med et rigt udsmykket mosaikgulv. Indgangen lå mod vest og mod øst havde det en lille fresko-udsmykket apsis. Vi kender til tegninger fra den tid, hvor det blev fundet, som viser bygningens udseende og udsmykning.

På freskerne ses helgeninden Sancta Felicitas stående i bøn under et billede af Kristus, som rækkere hende martyrkronen. Ved siden af hende ses de 7 børn og inskriptionen "Felicitas cultrix romanorum". Også bødlerne var fremstillet sammen med 2 palmer, af hvilken en Fugl Fønix opstod.

I slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19.århundrede undersøgte forskerne stedet og udledte, at det var indrettet i en del af et antikt hus, hvori en af helgenindens sønner ved navn Alexander havde levet indtil sit martyrium. Kapellet er desværre helt forsvundet idag.


Litteratur om Oratorio di Santa Felicità:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- Del 2: side 30.
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 62.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d. 16.9.2003