ANNAS ROM GUIDE
Teatro Brancaccio

På det buede hjørne af Via Merulana og Via MecenateColle OppioEsquilin ligger Teatro Brancaccio, tidligere også kaldet Teatro dell'Opera eller Teatro Morgana.

Teatrets tilblivelse skyldes den adelige Brancaccio-familie, som ønskede et teater i den del af deres store park, som lå opad højen op til vejene Via Merulana og Via Mecenate, hvor de på hjørnet syd for familiepalæet Palazzo Brancaccio lod bygge indgangen til et teater med en stor sal og scene. Tegningerne blev lavet i 1913 af Carlo Sacconi, Fortunato Falcone og Adolfo Coppedè. Frisen i teatersalen skyldes Luigi Arcangeli.

Fra 16.Januar 1916 og de næste 20 år fungerede salen som teater under navnet Teatro Morgana. I 1937 blev salen restaureret og ombygget, så den også kunne bruges som biograf og fik derpå navnet Cinema Teatro Brancaccio. Det er en stor sal med god plads til de ca.1800 tilskuere, den kan rumme.

Efter krigen blev Teatro Brancaccio i en række år kun brugt som biograf, men fra 1978 bruges det igen til teater-, ballet- og musikopførelser.


Litteratur og links om Teatro Brancaccio:
Severi, Stefania: I teatri di Roma. Newton Compton editori, 1989.
- side 219.
Tidsskriftet "Roma - ieri, oggi, domani". 1993, no.57.
- side 41.

Foto fra Teatro Brancaccio
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside