ANNAS ROM GUIDE
Oratorio di Santa Maria Immacolata dei Sacconi Turchini ai Monti

Dette lille kapel går tilbage til det 15.århundrede og passedes af broderskabet "Confraternita dei Sacconi Turchini", således kaldet på grund af farven (turchina=turkis) på den klædedragt, de var iført ved deres processioner.

Oratorio dell'Immacolata, som kapellet også kaldtes, lå på Piazza di San Francesco di PaolaColle Oppio med facaden ud til østsiden af Kirken San Francesco di Paola's front.

Da Kirken Santa Maria della Concezione ai Monti blev bygget i 1641, kom kapellet til at ligge bagved dennes apsis og det blev derefter inkorporeret i det kloster, som blev bygget til "Ordine di Clausura delle Clarisse" også kaldet "Le Farnesiane" eller "Le Sepolte Vive" ("De levende begravede").

Da Via Cavour blev anlagt i 1880'erne, blev kirken og klosteret med de tilhørende kapeller revet ned. Komplekset lå midt i det, der nu er vejkrydset Via Cavour, Via degli Annibaldi, som er skåret igennem den bakkeskråning, der op til 1870'erne var her.

På en akvarel af Achille Pinelli fra 1833 ses indgangspartiet til kapellet med en enkel facade i 3 dele opdelt af flade søjler og med et trekantet gavlfelt herover. Bagved ses en lille slank kampanile. På billedet knæler befolkningen, mens en procession af kutteklædte og korsbærende lægbrødre passerer forbi, de bærer spidse hætter med huller til øjnene og minder mest af alt om en flok spøgelser eller Ku Klux Klan-folk.


Litteratur om Chiesa dell'Immacolata:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton Editori, 1975.
- side 417.
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 69.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- Del 2: side 98.
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 78.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.4.1.2003