ANNAS ROM GUIDE
Casa Cerasoli /Palazzetto Cerasola

I 1600-tallet møder vi omtale af den nu forsvundne ejendom "Casa Cerasoli" eller "Palazzetto Cerasola", der lå i nærheden af nutidens Via dei Serpenti i Rione Monti under Viminalhøjens sydskråning.

Huset ejedes ifølge de gamle optegnelser af en vis Signore Cerasola, i 1631 beboedes det af "Francesco Oste", "Værten Francesco", som måske har haft en beværtning i huset. Området ved den nærliggende Via delle Carrette (det nederste stykke af nutidens Via del Boschetto) var brugt som holdeplads for de mange vogne, som bragte madvarer ind til byen og ved sådanne holdepladser opstod både markeder og behov for steder, hvor man kunne hvile, spise og drikke i dagens løb.

I 1636 benævnes huset "Isola del Lacoonte alias delli Serpenti" ("Huset med Laokoon eller Slangehuset") på grund af et maleri med dette motiv, som prydede den ene - eller måske begge? - af husets 2 facader. Maleriet skal have været i gråtoner og kun ét af mange berømte grå facademalerier i netop dette område i 1500/1600-tallet. Her fandtes blandt andet ved Magnanapoli ud mod Kirken Sant'Agata dei Goti et hus dekoreret med "La Storia della Vestale Tuzia" ("Vestalinden Tutia's historie") og et i nærheden dekoreret med "Storie Romane: Orazio Coclite, Muzio Scevola". Flere af disse bemalede husfacader tilskrev man kunstnere som Maturino da Firenze og Polidoro Caldara da Caravaggio (ca.1495-1546).


Litteratur om Casa Cerasoli:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 792.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti. del 4: side 70.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 7.3.2004