ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Sacra Famiglia,
i Via Cimarra nr.51
Via Cimarra nr.51 i Rione Monti sidder et af mange små gadealtre, edicole sacre, som Rom er så rig på.

Det drejer sig om et fresko maleri af "La Sacra Famiglia", "Den Hellige Familie", dvs. Jomfru Maria med Jesus-Barnet og Josef, indsat i en oval stukramme på et fire-etagers hus, der antagelig er opført i 1700-tallet.

Den ovale stukramme sidder ca. 4,5 meter over jorden mellem førstesalens vinduer og har en indre ramme, der er modelleret som en perlekæde. Langs denne kant kan man se rester af søm og stof, som antagelig stammer fra et maleri på lærred, som har været spændt op over en tidligere fresko, sikkert en gang i det 19.århundrede.

Men billedets historie slutter ikke her, kilderne fortæller nemlig om en fresko af af Maria Assunta (Maria's Himmelfart) fra det 18.århundrede, et maleri af Den Hellige Familie (1912-1939?) og et maleri af Jomfru Maria med Jesus-Barnet fra det 19.århundrede.

Den nuværende fresko stammer sikkert fra det 20.århundrede og gentager motivet med den Hellige Familie fra det tidligere maleri. Det viser Jomfru Maria stående i hel figur, iklædt en rød og blå dragt. Hun har udslået hår og smiler, mens hun betragter Josef, som tilbeder Jesus-Barnet, som hun bærer på armen, samtidig med at hun støtter ham med den højre hånd. I baggrunden kan man se rester af et landskab.

Under rammen hænger en lille lampe, der oplyser billedet.


Litteratur om Edicola med Sacra Famiglia:
Per le vie di Roma: le edicole sacre. A cura di Luisa cardilli. Bonsignori Editore, 2000.
- side 110.

Madonna typer
Edicole sacre
Fotos fra gaden
Kort over området
Bøger/links om området
Tilbage til byturen
Årstal
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.31.10.2004