ANNAS ROM GUIDE
Edicola 877 San Salvatore ad Tres Imagines på Piazza della Suburra
øverste del af: Edicola 877 San Salvatore ad Tres Imagines på Piazza della Suburra
nederste del af: Edicola 877 San Salvatore ad Tres Imagines på Piazza della Suburra

På hjørnet af et hus fra slutningen af 1800-tallet på Piazza della Suburra ses en stor mindeplade i marmor. Den består af flere dele, som fandtes i den nu nedrevne kirke San Salvatore ad Tres Imagines, som tidligere stod ved pladsen.

Øverst støtter to små engle en plade med indskriften ALEXANDRO VI PONT MAX til minde om Pave Alexander VI (1492-1503).

Nedenunder ses indskriften SUBURA under en krone.

Derunder følger et relief, der er så ødelagt, at man kun kan se baldakinen, der kroner en cirkel af strålekrans med en oval plade i midten. Øverst ses indskriften: OB MAIESTATEM og nedenunder følger en anden lang indskrift: AEDICULAM SALVATORIS TRIUM IMAGINUM SUBURANI AMBITUS REG MONTENSIUM NE MEMORIA INTERIRET STEPHANUS COPPUS GEMINIANENSIS S IMPEN IN CULCTIOREM FORM REDEGIT AEDITUOQ ANNUOS SUMPTUS PERPETUO CONSECRAVIT.

Denne sidste indskrift er til minde om den gamle kirke San Salvatore ad Tres Imagines, der blev restaureret af Stefano Copo, hvis våben (et bæger eller en pokal, på italiensk "coppa", en hentydning til kunstnerens navn) bæres af de to engle foroven og måske kan anes i den ovale plade på midten.

Stefano Copo var apostolisk delegat under Pave Alexander VI og indskriften betyder: "Stefano Copo fra San Gimignano har for egen regning fornyet edicola'en i (ved?) San Salvatore ad Tres Imagines i Subura i Rione Monti og indviet den for evigheden, for at den ikke skulle forfalde og dertil har han afsat et årligt beløb".

På den nederste del af pladen ses Stefano Copo's våben; et bæger med blomster, der vokser op mellem to stjerner. Man mener, at pladen er opsat omkring 1884 på et nybygget hus, da Kirken San Franchescino, som tidligere hed San Salvatore ad Tres Imagines, blev revet ned.Litteratur om Edicola 877 San Salvatore ad Tres Imagines på Piazza della Suburra:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I; Monti. del 3: side 56f.


Madonna typer
Edicole sacre
Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.12.2004 og sidst opdateret d.29.12.2004