ANNAS ROM GUIDE
Palazzo dei Catecumeni

I Via della Madonna dei Monti nr. 39 ligger lige til højre for Kirken San Salvatore ai Monti et smalt hus med en portal, hvorover der er en indskriftstavle, der angiver bygningens tidligere anvendelse: "Domus Cathecuminorum" = Palazzo dei Catecumeni: "Katekumenernes Hus", det vil sige det hus, hvori de personer, som stod for at blive indført i den Kristne Tro med senere dåb for øje (katekumenerne), blev undervist.

Palazzo dei Catecumeni

Til højre for Palazzo dei Catecumeni ligger det store "Collegio dei Neofiti", som blev bygget i 1635 for at huse de personer, der lige havde konverteret til Katolicismen.

Nye udgravninger under de to huse har afsløret rester af et romersk hus, der lå ved den antikke gade Argiletum (nutidens Via della Madonna dei Monti). Det drejer sig om et romersk lejlighedskompleks (en "insula") fra det 3.århundrede efter Kristus samt om rester af middelalderhuse, som senere er bygget ovenpå det antikke hus. I et af de antikke rum fandt man et smukt mosaikgulv med geometrisk mønster i sorte og hvide sten. Tilladelse til at bese udgravningerne kan fås ved henvendelse hos Soprintendenza Archeologica di Roma på telefonnummer 066790110.

Overfor Palazzo dei Catecumeni kan man stadig se et andet kompleks af middelalderhuse ved Via del Pozzuolo.


Litteratur om Palazzo dei Catecumeni:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975
- side 534
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 81.

Fotos fra gaden
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 8.9.2004