ANNAS ROM GUIDE
Clivus Orbius

En antik vej, som delte Fagutal fra Carinae-området, der svarer til den sydligste del af den nuværende Via Cavour omkring den nuværende Via dei Frangipane.

Den startede på en strækning, der svarer til nutidens Via Tor de' Conti, og gik bagved Kejserfora'ene, blev gennemskåret af gaden Argiletum, fortsatte øst for Forum Pacis og drejede derpå, så den løb parallelt med Argiletum op gennem dalsænkningen, hvor Via Cavour løber idag, til den endte omkring det sted, hvor Piazza San Pietro in Vincoli nu ligger. Her skulle i meget gammel tid have ligget et hus, som tilhørte Kong Servius Tullius. Efter dette sted fortsatte vejen under navnet Clivus Pullius.

En sidevej til Clivus Orbius fik navnet Vicus Sceleratus (latin sceleratus = "smittet med en forbrydelse"), fordi det ifølge legenden var her, at Tullia kørte med sin vogn henover liget af sin dræbte fader, Kong Servius Tullius. Vicus Sceleratus svarer idag til de to trappegader Salita dei Borgia på nordsiden af Via Cavour og Salita San Francesco di Paola på sydsiden.


Litteratur om Clivus Orbius:
Ankerfeldt, Carl: Vandringer i det antikke Rom. Schultz, 1976.
- side 210.
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 190, 416f., 645.
Politikens kulturguide - Rom. Politikens Forlag, 2000.
- side 346.

Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 2.4.2003