ANNAS ROM GUIDE
Via Equizia

er en gade på Colle Oppio mellem Viale del Monte Oppio og Via Giovanni Lanza, hvor den løber forbi Kirken San Martino ai Monti og ud i Piazza di San Martino ai Monti.

Tidligere hed gaden blot Via Privata di Via Giovanni Lanza, det nuværende navn stammer fra den gamle romerske familie Aequitii, på italiensk: Equizi, der her havde en ejendom, hvor en Aequitius åbnede et oratorium i begyndelsen af det 4.århundrede, Titulus Aequitii. Senere lod Pave Sylvester I opføre Kirken San Martino ai Monti på stedet.

Den nuværende kirke er opført på et meget højere niveau end den første kirke og fra Piazza di San Martino ai Monti, der ligger lavere end Viale del Monte Oppio, fører der langs med Via Equizia en stejl trappe op til bagindgangen til venstre for kirkens apsis.

Indbygget i Kirkens fundamenter kan man i Via Equizia se ruinerne fra de tidligere huse på stedet. Man mener, at tufblokkene til disse fundamenter stammer fra den nærliggende Serviusmur, som var forfaldet og ikke mere i brug allerede på Kejser Augustus' tid (27 f.Kr. - 14 e.Kr.).


Litteratur om Via Equizia:
Le 100 meraviglie di Roma. Newton Compton editori, 1991. Nr.40.
- side 478.
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 358.
Harder, Thomas og Hans Scheving: Rom. Gyldendals Bogklubber, 1990.
- side 221.

Fotos fra Via Equizia
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 25.1.2003