ANNAS ROM GUIDE
Via Luigi Cremona

går på Colle Oppio ved det nordvestlige hjørne af Parco Oppio fra Via delle Sette Sale mod nord til Viale del Monte Oppio mod syd gennem et område af parken, hvor der kan ses flere ruiner fra de Termer, som Kejser Trajan byggede på højen i årene 104-109 efter Kristus.

Den halvcirkelformede bygning, som står ved Via Luigi Cremona, menes at have været et af de to biblioteker, der hørte til dette termeanlæg. Det andet har antagelig været indrettet i ydermurens modsatte sydlige hjørne (omkring Viale Serapide og Viale Fortunato Mizzi). Det ene har rummet litteratur på latin, det andet på græsk.

Ruinen ved Via Luigi Cremona er den mest velbevarede, den er 28,8 meter i diameter og var overdækket med en halvkuppel, som havde kassetteloft med ottekantede kassetter. I selve bygningens væg er der to rækker firkantede nicher, som man mener har indeholdt skabe eller reoler til bogrullerne. I midten er der en stor niche, hvor der nok har stået en statue, måske af Kejser Trajan eller af Minerva, gudinden for lærdom og kunst, digternes og skuespillernes beskytterinde.


Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.3.5.2003