ANNAS ROM GUIDE
Piazza della Repubblica

Kort om Piazza della Repubblica:

der er en stor central plads i Roms nordøstlige hjørne nord for Viminal-højen.

Pladsen blev i sin nuværende form anlagt sidst i 1800-tallet, da udbygningen af området gik i gang og Via Nazionale blev anlagt som forbindelsesvej mellem jernbanestationen, der dengang lå tættere på pladsen end den nuværende stationsbygning, og den nedre by ved Piazza Venezia.

Pladsens centrum er det store springvand Fontana delle Naiadi, som blev udført af billedhuggeren Mario Rutelli i 1901 og ved afsløringen vakte stor skandale på grund af de nøgne vandnymfer.

Pladsens østlige side udgøres af resterne af Diocletian's Termer, hvoraf en del ud mod Via Cernaia er indrettet til Kirken Santa Maria degli Angeli, mens en anden del ud til Viale Enrico de Nicola er indrettet til museum.

Pladsens vestside består af to halvcirkelformede bygninger, én på hver side af udmundingen af Via Nazionale. De gengiver omtrentlig den store exedra i muren til det antikke termeanlæg, hvori nutidens plads blot var et åbent område i det vældige parkanlæg, der lå mellem det centrale bygningskompleks og den omgivende mur.


MERE OM PIAZZA DELLA REPUBBLICA

Fotos fra Piazza della Repubblica
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.23.3.2003