ANNAS ROM GUIDE
Festa di San Luigi Gonzaga

Den 21. Juni fejrer romerne "Festa di San Luigi Gonzaga".

I Kirken Sant'Ignazio på Piazza di Sant'Ignazio hviler resterne af helgenen San Luigi Gonzaga og her fejres hans dødsdag den 21. Juni ved at Roms Kommune forærer Kirken en votivkalk ifølge en skik, der stammer tilbage til 1600-tallet.
Her afholdes også en meget søgt højmesse kl. 7, hvor en gruppe drenge fra foreningen Congregazione Mariana della Scaletta, de såkaldte "paggetti di San Luigi" deltager iført dragter fra San Luigi's tid (1568-1591). Kirken er overdådigt smykket med blomster og under højtideligheden deltager menigheden i en procession.
På denne særlige dag kan de troende skrive deres bønner om hjælp fra helgenen på et stykke papir, som man efter processionen kan lægge ved San Luigi's urne. Ønskerne bliver herefter samlet sammen og den følgende søndag brændes de i Kirken San SabaAventin.

I Collegio Romano på Piazza del Collegio Romano er der åbent for besøgende, som kan se de værelser, hvori helgenen levede i årene 1587-1590, "Le camerette di San Luigi". Herinde er flere af helgenens relikvier opstillet. Også det gamle apotek, der er udsmykket med fresker af berømte læger, er åbent for besøgende på denne dag. Besøg i San Luigi's værelser kan opnås ved at henvende sig i Kirkens (Sant'Ignazio's) sakristi.
Litteratur om Festa di San Luigi Gonzaga:
Zeppegno, Luciano: Le chiese di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 262.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 12.3.2006