ANNAS ROM GUIDE
Bernini-familien

Bernini-familien var en familie af billedhuggere og arkitekter, som stammede fra Toscana og som i 15-1600-tallet udførte mange og væsentlige arbejder i Rom.

Af slægtens medlemmer kender vi:

Pietro Bernini, billedhugger og arkitekt fra Toscana, 1562-1629, arbejdede i Napoli, Firenze og Rom, hvor han til sidst slog sig ned med sin familie, der blandt andre bestod af sønnerne Gianlorenzo og Luigi, der begge fulgte i faderens forspor.

Gianlorenzo (Giovanni Lorenzo) Bernini, berømt romersk billedhugger, arkitekt, tegner, maler og scenograf, 1598-1680, søn af Pietro Bernini, udførte en mængde meget betydelige arbejder i Rom. Han blev fader til sønnen Paolo Valentino, som han uddannede til billedhugger og sin medarbejder, samt til en anden søn, som blev præst ved Kirken Santa Maria Maggiore.

Luigi Bernini, romersk billedhugger og arkitekt, 1612-1681, søn af Pietro Bernini og yngre broder til Gianlorenzo Bernini under hvem han især arbejdede.

Paolo Valentino Bernini, romersk billedhugger, 1648-167?/?, søn af Gianlorenzo Bernini, under hvem han arbejdede.

Francesco Bernini, 19.århundrede, efterkommer af Gianlorenzo Bernini, gift med amatør-malerinden Giulia Bernini-Massimo.


Litteratur om Bernini-familien:
Allgemeines Künstlerlexikon. München, Saur, 1992-.
Hintzen-Bohlen, Brigitte: Kunst & Arkitektur Rom. Könemann, 2001.
- side 599.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.5.3.2005