ANNAS ROM GUIDE
Beato Niccolò Albergati

Niccolò Albergati var født i Bologna i 1357 og døde i Siena den 9. maj 1443. Han blev Karteuser-munk i 1394 og var prior i flere forskellige klostre, inden han meget mod sin vilje blev udnævnt til Biskop i Bologna i 1417.

Han gik stærkt ind for reformer af Kirken, var meget lærd og forfattede flere teologiske afhandlinger. Flere paver benyttede sig af hans evner og sendte ham på missioner til udlandet. I 1426 blev han Kardinal og rejste stadig meget som pavelig legat. I 1431 sendte Pave Martin V ham til Burgund for at mægle mellem den engelske og den franske konge; under dette ophold lod Kong Philip le Bon maleren Jan van Eyck male Kardinalens portræt, som idag kan ses på Kunsthistorisches Museum i Wien.

Niccolò Albergati var fra samme by som Pave Benedikt XIV, som saligkårede ham den 25.9.1744 og derpå sørgede for, at der blev indrettet et kapel, som blev viet til den hellige mand, i Kirken Santa Maria degli AngeliEsquilinhøjen i Rom: "Cappella del Beato Niccolò Albergati". På altertavlen i kapellet har Ercole Graziani malet et af de mirakler, der tilskrives den fromme Kardinal.


Litteratur og links om Beato Niccolò Albergati:
Bernardi Salvetti, Caterina: S. Maria degli Angeli alle Terme e Antonio Lo Duca. Roma, Desclée, 1965.
Catholic Encyclopedia: Niccolo Albergati.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.29.5.2003