ANNAS ROM GUIDE
Sant'Andrea Corsini - helgen
1301-1374

Andrea Corsini var født i Firenze i adelsfamilien Corsini omkring år 1301. I den første del af hans liv levede han som alle andre unge adelsmænd i byen, men senere vendte han sig til religionen og trådte ind i Karmeliter-Ordenen.

Andrea Corsini blev derpå præst og tog til Paris for at fortsætte sine teologiske studier. Men da pesten brød ud i Firenze i 1348, vendte han tilbage til sin fødeby for at hjælpe de syge og nødstedte.

I 1349 blev han af Pave Clemens VI udnævnt til Biskop i Fiesole og han gjorde et stort arbejde for at uddanne og forbedre munkene og præsterne og til dette formål stiftede han broderskabet "Confraternita della Santissima Trinità".

Han brugte også mange kræfter på at stifte fred mellem de stridende parter i Toscana og Pave Urban V sendte ham på en diplomatisk mission til Bologna.

Andrea Corsini døde den 6. januar 1374 og han blev begravet i Karmeliter-Kirken i Firenze. Den 29. april 1629 blev han helgenkåret af Pave Urban VIII.

Sant'Andrea Corsini fejres den 9. januar og den 4. februar.

Fremstillinger af Sant'Andrea Corsini i Rom:

I Kirken San Giovanni in Laterano i Rom kan man se et relief af Pierre de l'Estache forestillende Andrea Corsini, der giver en blind synet igen. dette monument opstilledes i Kirken af Pave Clemens XII, der selv var af Corsini-familien.

Kirken Bambin Gesù hænger der over det venstre sidealter maleriet "Apparizione della Vergine a Sant'Andrea Corsini" ("Madonna viser sig for karmelitermunken Sant'Andrea Corsini"). Det er udført af Giacomo Zoboli i 1736. Alteret blev betalt af Monsignor de Almeyda og indviet af denne i 1736.

Links om Sant'Andrea Corsini:
Provincia Italiana dei Carmelitani: Sant'Andrea Corsini.
La Lode: 4 Febbraio - S.Andrea Corsini vescovo.
La Cabalesta: Sant'Andrea Corsini.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.23.1.2005 og sidst opdateret d. 3.12.2005