ANNAS ROM GUIDE
Sant'Emilia de Vialar - fransk helgeninde

1797 - 1856

Emilia de Vialar var født i den franske kommune Gaillac den 12. September 1797 i en adelig familie, men i 1816 besluttede hun sig for at vie sit liv til at hjælpe de fattige.

Hun købte for arvede penge et hus, hvor hun samlede ligesindede kvinder og den 25. December 1832 grundlagde hun den religiøse Orden Les Sœurs de Saint-Joseph-de-l'Apparition.

Ordenen viede søstrene til Josef, som efter at have erfaret at Maria var gravid fik et syn, som fik ham til at ægte hende alligevel. I Bibelselskabets udgave lyder denne beskrivelse i Matthæus-Evangeliet, vers 18-20 således: "(18) Med Jesu Kristi fødsel gik det sådan til: Hans mor Maria var forlovet med Josef, men før de havde været sammen, viste det sig, at hun var blevet med barn ved Helligånden. (19) Hendes mand Josef var retsindig og ønskede ikke at bringe hende i vanry, men besluttede at skille sig fra hende i al stilhed. (20) Mens han tænkte på dette, se, da viste Herrens engel sig for ham i en drøm og sagde: »Josef, Davids søn, vær ikke bange for at tage Maria til dig som hustru; for det barn, hun venter, er undfanget ved Helligånden. (21) Hun skal føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder." (Bibelen online)

Med tiden ændrede Ordenens formål sig efter råd fra grundlæggerens broder, som var kommunalrådgiver i Algier, til at omfatte hjælp og støtte til fattige missionærer og missionsstationer, først i Nordafrika og senere også i Østen. I Nordafrika fik Emilia de Vialar megen modgang, men hun fik oprejsning, da hun vendte tilbage til Frankrig,

Emilia de Vialar døde i Marseille den 24. August 1856. I 1939 blev hun saligkåret af Pave Pius XII, som derpå helgenkårede hende den 24. Juni 1951.

Helgeninden fejres den 24. August.

 


Litteratur om Sant'Emilia de Vialar:
Cerinotti, Angela: Atlante della storia della Chiesa: santi e beati di ieri e di oggi. Demetra, 1999.
- side 323.
The Penguin Dictionary of Saints. Penguin Books, 1982.
- side 115-116.
Pierrard, Pierre: Dizionario dei nomi e dei santi. Gremese editore, 2003.
- side 78.
Sisters of Saint Joseph of the Apparition: Our Congregation.
Santi e beati: Sant'Emilia de Vialar.
Wikipedia: Sisters of Saint Joseph of the Apparition (engelsk tekst).
Wikipedia: Les Sœurs de Saint-Joseph-de-l'Apparition (fransk tekst).
Wikipedia: Suore di San Giuseppe dell'Apparizione (italiensk tekst).

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 5.11.2016